Get personal for every rabbit e-Commerce marketing

Op weg naar echte personalisatie in e-commerce

Wij, consumenten zijn toch graag klanten. Niet dat we daarom dolgraag iedere zaterdag naar een winkelcentrum trekken of koopziek zijn. Nee gewoon, het is zo leuk om verrast te worden in een winkel, iemand die je kent of echt weet wat je nodig hebt, waar het vertrouwen dat je graag geeft ook beloond wordt.  Er zijn al veel pogingen geweest om dit ook online te realiseren, het opzet was vaak enorm complex en technisch (dus ook duur) maar het resultaat was nooit “echt”.

Omni-channel is ook zo’n hip woord, maar is dit echt van belang? Als klant ben ik het kanaal om het even welk toestel ik gebruik, het is altijd mijzelf via om het even welk kanaal. Daarom moet omni-channel ingebakken zijn, onzichtbaar worden omdat niets minder verwacht wordt.

Maar wat is nu echte personalisatie? Het belangrijkste criterium daarin is relevantie. Maar het is o zo moeilijk om relevant  te zijn omdat relevantie wordt bepaald door context (plaats, tijd, weer,…), wie ik ben, wat ik heb gedaan en waar ik waarschijnlijk interesse in heb. En ik was er nog ééntje vergeten, jawel over het juiste kanaal. Het is dus duidelijk dat het kennen van de klant, niet enkel het hebben van data maar ook verwerven van inzichten (dit gaat dus verder dan 360°), de allereerste en niet te missen stap is. Al die data en inzichten worden dan met behulp van AI (artificiële intelligentie) en machine learning aangewend om in real-time relevante en persoonlijke ervaringen te bieden via het juiste kanaal, we mogen dit gerust “smart” noemen.

In feite komen de elementen content, data en context samen. Maar stel je voor wat er kan gebeuren als we hieraan het element commerce toevoegen?

Inderdaad, een magische mix met naadloze ervaringen in de winkels alsook online die echt meer doen verkopen.

Als u op zoek bent naar die magische mix, aarzel dan niet om ons te contacteren.
Wij helpen u graag verder met raad en daad.